Sterrebornehof
468738_10150993081398756_1529715872_o

ONS BEDRIJF

Wij hebben een gemengd bedrijf, “Sterrebornehof”.

Sterreborne verwijst naar de kapel wat verderop in de straat. De legende gaat als volgt: “Honderden jaren geleden was tussen Tienen en Leuven een donker woud, zonder wegen. Op zekere dag waren twee gravinnen met hun koets van de weg afgedwaald en belandden bij een plaats Herint genaamd, niet ver van Boutersem. Door een ondraaglijke dorst geplaagd en niets bij de hand hebbend, stuurden zij een smeekbede tot de Moeder der Barmhartigheid. Niet zonder gevolg. Want plotseling, temidden van de duisternis en het donkere woud, zagen zij aan de hemel een schitterende ster oplichtten waarvan een straal de grond scheen te raken. Met een eigenaardig gedraai scheen ze naar een bepaalde plaats te wenken. Toen de gravinnen daar aankwamen zagen zij onverwacht een bron die voor hun ogen aan de aarde ontsprong. Wie vanaf dit ogenblik van het water dronk, werd onmiddellijk van om het even welke kwaal genezen”.

Zo ook willen wij een herbronning betekenen voor onze bezoekers.

We doen aan natuurontwikkeling in onze weilanden via beheersovereenkomsten.

We willen een bedrijf  zijn waar mensen graag naartoe komen, kleinschalig maar authentiek, biologisch en diervriendelijk. Ik wil dat de mensen weer feeling krijgen met hun product en dus willen we gaan naar dat ze zelf mogen plukken.

Ondertussen kan men contact maken met onze mensvriendelijke veulens en paarden. Paarden werken helend.

We vormen een oase van rust, Sterrebornehof is makkelijk bereikbaar en toch vergeet men hier de drukte snel.

Als kind bracht ik elk vrij moment door op de boerderij van mijn grootmoeder (Katspoelhof, Bierbeek). Ik droomde er van om later zelf een heel grote boerderij te hebben met veel dieren.

Jan bracht zijn kindertijd door op het veld van zijn vader en familie. Ook hij heeft de microbe zo te pakken gekregen, de liefde voor het werk op het land en met de dieren.

We delen onze passie voor het ‘boerenleven’, de zware paarden en  de fijnere bonte paarden.

Grootmoeder vervult op haar 97j nog steeds een heel actieve rol, helpt met de dagelijkse bezigheden en  ontfermt zich over Louis, ons zoontje.

FB_IMG_1627133863055
????????????????????????????????????

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.