Diamant de Semilly

Diamant de Semilly, een uitzonderlijk springpaard, geeft zijn vermogen, geweldige balans, souplesse, kracht, geweldige galop, ongewoon gemak en super bereidwilligheid door aan zijn nakomelingen. Ook heeft hij  een enorme vruchtbaarheid, dit alles samen maakt hem een droomhengst!

Diamant de Semilly geeft zijn indrukwekkende sportgenen duidelijk door aan zijn nakomenlingen. Van de meer dan 4000 nakomelingen hebben er al ongeveer 200 op 1.60m gelopen in de springsport. Een kleine duizendtal van zijn nakomelingen zijn dit jaar (09.2021-09.2022)  internationaal actief geweest. Naast het doorgeven van prestaties, wordt er ook veel potentieel tot dekhengst doorgegeven. In de database van Hippomundo zijn er 223 goedgekeurde zonen van Diamant (Nieuws – Diamant de Semilly, vererver van topsportpaarden en dekhengsten – Hippomundo)

Diamant is door het Selle Français Stamboek uitegroepen tot Elite-hengst, op de Franse kampioenschappen in Fontainebleau wordt hij uitgeroepen tot ‘beste vader van jonge paarden’. Hij wordt ook genoemd als ‘de beste Franse hengst’.

Hij kwalificeerde zich op 4-, 5- en 6-jarige leeftijd voor het Franse Nationale Kampioenschap voor Jonge Paarden in Fontainebleau. Daarna reed hij in de springsport op het hoogste niveau. De meest memorabele prestaties van Diamant onder het zadel van Eric Levallois zijn:

  • 2002: Wereldkampioen op het Wereldkampioenschap in Jerez (Spanje). (9de op de individuele ranking)
  • 2003: teamzilver op het Europees Kampioenschap Donaueschigen

Ook plaatste hij zich regelmatig in Internationale klassen:

  • 1999: 1ste op Saint-Lô Grand Prix CSIB
  • 1999: wereldkampioen op het Wereldkampioenschap Hengsten in Caen CSIA
  • 2000: voorgeselecteerd voor de Olympische Spelen in Atlanta
  • 2001: 4de in Lummen and Modena Nations Cup

Zijn fokcarrière begon in 1996 en al snel dekte hij meer dan 100 merries per jaar. Dankzij het succes van zijn eerste nakomelingen werd hij veel populairder als vader, in 2008 dekte hij al meer dan 450 merries per jaar.

Zijn vader, Le Tot de Semilly, is internationaal zeer succesvol en is in Frankrijk één van de beste springproducenten. Hij heeft meer dan 1000 springwinnaars voortgebracht, alsook meer dan 70 hengsten. Zijn moeder, Venise des Cresles, heeft maar één veulen gehad. Dit was meteen een groot succes.

Naam: Diamant de Semilly

Geboren op: 1991

Leeftijd: 31 jaar

Vader: Le Tot de Semilly

Moeder: Venise des Cresles

Kleur: Donkerbruin

Stokmaat: 1.73m

  • DETAILS