Dominator Z

Dominator Z behoort de laatste jaren tot één van de meest besproken hengsten ter wereld. Dat heeft hij te danken aan zijn imposante uitstraling gekoppeld aan zijn buitenaardse manier van springen. Vandaag bewijst Dominator Z meer dan een hype te zijn door zijn extreme sportkwaliteiten in de wedstrijdring te tonen onder zadel van Christian Ahlmann. Zo won hij zijn eerste internationale CSI 2* Grand Prix en werd hij tweede in zijn eerste CSI 5* Grand Prix in Parijs! Ook heeft hij 2 LGCT-overwinningen op zijn naam staan en werd hij 22e op het FEI wereldkampioenschap Jumping.

Dominator’s moeder, Cephale, liep zelf tot op 1m40 niveau en ook Dominator Z zijn halfbroer, Karmann Z, werd reeds gekeurd voor Zangersheide. Daarnaast komen uit deze moederlijn ook nog de 1m60 springende Annaconda, die onder Willi Melliger de Wereldbeker van Moskou won, en Cassina, die met Alina Zakharova derde werd in de Wereldbeker van Astana.

Ook in de fokkerij is Dominator Z stevig op weg zijn sporen te verdienen! De eerste nakomelingen van Dominator springen als kopieën van hun vader. Zijn eerstgeboren zoon, D’Aganix 2000 Z, is inmiddels gekeurd en staat, net als zijn vader ter dekking op Stoeterij Zangersheide. Daarnaast weten zijn nakomelingen overal in Europa wedstrijden vrijspringen te winnen en kapen zijn veulens elke zomer de prijzen weg op veulenkampioenschappen. En een mooie bijkomstigheid: ze worden voor astronomische bijdragen verkocht op veulenveilingen!

Naam: Dominator Z

Geboren op: 15/05/2010

Leeftijd: 12 jaar

Vader: Diamant de Semilly

Moeder: Cephale 2000

Kleur: zwart bruin

Stokmaat: 1m78

Madrid 2021

World Cup Madrid CSI5*

  • DETAILS