Impetus

Impetus was de beste hengst van zijn jaargang voor zowel springen als dressuur:

Op zijn keuring in Neumünster in 2004 vertegenwoordigde de grootformaat hengst al zijn uitstekende combinatie van ras en geslachtstype. Opvallend zijn de aangename verhoudingen, de goede zadelpositie en de ideale croupe-formatie. De krachtige galop is te benadrukken vanuit zijn basisgangen.

Als beste hengst voltooide Impetus in 2006 zijn HLP in Schlieckau met een algemene index van 140,77 punten (dressuur: 123,35 / springen: 132,00).

De kwaliteit van de moederlijn verdient een bijzondere atletische waardering (Lars Gehrmann, oktober 2004).

Grootmoeder Ilvica werd een elite merrie want met het S-paard Imposant, de kampioensmerrie Inette, met Jan de Vica en Igerne leverde ze vier succesvolle springpaarden in de M en S rubrieken. Naast de springmerrie Isolana bracht de derde moeder, Interesting, ook de twee dressuurpaarden Ismael en Immensee (Uwe Sauer). Absolute sportstam.

In zijn eerste toernooiseizoen in 2008 won Impetus 10 keer in een totaal van 12 starts in A- en L-dressuurpaardenproeven – hij werd twee keer geplaatst. De waardecijfers liepen op tot 9,0.

Zijn nakomelingen boeien met adel, schoonheid en grootte, maar ook met veel frame, een krachtig bewegingsmechanisme en een goede balans.

Op de veulenkampioenschappen van 2008 en 2009 op de Stöckerhof is een veulen van Impetus a. d. Mariza v. Herzzauber (fokker: Ewald Friedel, Frankfurt) met exact dezelfde beoordeling van 59,5 punten als een briljant kampioensveulen tegen hoogwaardige concurrentie.

In 2009 werden in het Rijnland 9 nakomelingen van Impetus gepresenteerd, waarvan er alleen al 8 een beoordeling van meer dan 55,5 punten haalden. Dit is echt bovengemiddeld.

Op de elite veulenveiling 2009 ter gelegenheid van het Trakehner nationale toernooi werd de Impetus-zoon “Ballantines” a.d. St.Pr.u.Pr.St. v. Michelangelo (fokker: Hagen Willems, Emmerich) met € 17.500 de op één na hoogste verkoopprijs.

Kampioen hengst van de Deense Trakehner keuring op 18/19 februari 2012, de 3-jarige hengst Ambassador v. Impetus – Michelangelo gefokt door Hagen Willems.

Naam: Impetus

Geboren op: 2002

Leeftijd: 20 jaar

Vader: Vivus

Moeder: Inessa III (Feingeist)

Kleur: donker bruin

Stokmaat: 1.73m

  • DETAILS