Camaro

Camaro is één van de beste Duitse hengsten. Hij is de best presterende Duitse, bonte hengst. Camaro is zeer prestatiebereid en in combinatie met zijn uitstekende rijdbaarheid, krachtige galop en ongelooflijk vermogen is hij een opvallende hengst. In 2014 werd Camaro een elite hengst voor de Schleswig Holstein stamboek. Hij had meerdere overwinningen in competities. Hij werd tweede op het Duitse kampioenschap in Warendorf. Op zijn zes jaar werd hij de best geselecteerde fokhengst in Duitsland. Camaro heeft ook succesvol deelgenomen aan de One Star eventing in Europa.

Zijn vader, Le Duc, kreeg voor zijn karakter, prestatie en draf een 10 op de stallions performance test. Hij heeft deelgenomen aan niveau S in de dressuur, dit met een hoge prestatie-index  van 146 punten. Camaro’s overgrootvader, Anduc is een gekende elitehengst waarvan geweten is dat hij prachtige paarden met hoge rijdbaarheid voortbrengt.

Camaro’s moeder, Casablanca, is een gekeurde ZFDP en Trakhener merrie die meedeed aan dressuur M.

In 2012 was één van Camaro’s zonen, Classic Royal, de beste hengst voor het Schleswig-Holstein stamboek. In 2014 werd zijn zoon reservekampioen in de prestatietest voor hengsten (Hengstleistungsprüfung) en Europese kampioen van bonte paarden in Australië. Hij was de winnaar in de rijpaardencompetitie met een score van 9. In 2013 werd Gabun een geaccepteerde hengst in het Trakhener stamboek. Op deze moment heeft Camaro minstens 10 goedgekeurde zonen voor fokken. Camaro had het duurste veulen (€22 000) Carlotta op een veiling in 2007. Hij had meerdere veulens geselecteerd voor het veulenkampioenschap in Duitsland. In 2011 was een Camaro veulen het duurste op Gestus Horstein.

Naam: Camaro

Geboren op: 1997

Leeftijd: 25 jaar

Vader: Le Duc

Moeder: Casablanca

Kleur: homozygoot Tobiano

Stokmaat: 1.65m

Stamboek: HOLST, TRAK, ZfdP

  • DETAILS